FRÅGOR OCH SVAR

Varför kör ni era kursveckor i grupp?

Främsta anledningarna är att vi vill skapa en rolig och effektiv intensivutbildning samtidigt som både trafiksäkerheten och miljön skall stå i fokus. Du har med detta upplägg också möjlighet att få mer utbildningstid till en lägre kostnad.

Vad gör ni för miljön?

Svar: Vi försöker minimera vår energianvändning och utesluta fossila bränslen i vår utbildning. Våra övningsbilar är helt elektriska och laddas i regel med el från solceller.  Vi erbjuder intensivutbildning i minde grupper och kan på det sättet rulla färre antal mil per elev. Vi delar trafikskolans lokaler med andra företag då vi oftast ändå är ute i bilarna.  Det du kan genomföra digitalt erbjuder vi i huvudsak digitalt för att minimera ditt och trafikskolans klimatavtryck. Det blir effektivt samtidigt som du slipper onödiga resor då du både kan genomföra teoriutbildning och köp av alla våra tjänster hemifrån.

Vad har ni för bilar?

Svar: Vi använder Polestar 2 samt VW e-golf i utbildningen.

Kan jag köra manuellt växlad bil hos er?

Svar: Nej, vi har valt att satsa allt på framtiden och erbjuder enbart utbildning i automatväxlade elbilar. Är du fortfarande  i behov av att kunna köra manuellt växlade bilar hjälper vi dig gärna med kontakt till en av våra samarbetspartner i slutet av din utbildning.

Får min privata handledare följa med när jag övningskör?

Vi ser gärna att din privata handledare följer med på din första startlektion samt om du genomför några andra privatlektioner.

Kan ni hjälpa mig att boka teoriprov på Trafikverket?

Vi hjälper dig gärna med bokningen till Trafikverket när du känner dig förtrogen med alla teoretiska moment i appen Köra bil digital och sluttesten är godkända enligt vår undervisningsplan.

Kan ni hjälpa mig att boka körprov på Trafikverket?

Vi hjälper dig gärna med bokningen till Trafikverket när du känner dig förtrogen med alla praktiska moment och din lärare har godkänt dig enligt vår undervisningsplan.

Är jag färdigutbildad när jag genomfört en kursvecka hos er?

Det kan vi tyvärr inte garantera då en körkortsutbildning tar olika lång tid för olika individer.

Vår erfarenhet är att dessa punkter ökar dina chanser att komma långt med utbildningen under veckan.

  1. Du är intresserad och har en stark målbild med varför du vill genomföra utbildningen.
  2. Du har tidigare erfarenhet och kunskap av att övningsköra.
  3. Du är van att ta till dig instruktioner.
  4. Du har tittat och svarat på allt som appen Körkort nu har att erbjuda.
  5. Du har en engagerad privat handledare som hjälper dig med träningen hemma.
Vad kostar det att ta ett körkort?

Den totala kostnaden varierar väldigt mycket från person till person då den största kostnaden i regel är utbildningstiden i bilen. 

Under din startlektion hjälper vi dig gärna att uppskatta kostnaden för just ditt körkort. 

Ingår teori i intensivkursen?

Nej, vi har valt att erbjuda olika teorihjälpmedel utanför kurspaketet.

Hur många lektioner ingår i kursveckan?

Under kursveckan kommer utbildningen genomföras ca 27h i bilen. Du genomför utbildningen med två andra elever och en erfaren trafiklärare.

Hur åker jag buss eller spårvagn till er?

Både hållplatserna Ullevi Norra och Ullevi Södra samt Gårdatorget ligger med ca 5 min promenadväg från oss på Fabriksgatan 7.

Ingår lunch under intensivveckan?

Ja, restauranglunch ingår alltid när du är hos oss under din intensivutbildning.

Har jag samma lärare varje gång?

Ja, samma lärare följer i regel dig under hela din körkortsutbildning.

Vad händer om jag blir sjuk?

Kontakta oss så snart som möjligt så försöker vi hjälpa dig att boka in en ny tid.

Kan jag boka av min intensivutbildning?

Ja fram till 10 dagar innan kursstart. Avdrag för de teoretiska delarna samt ev andra redan genomförda delar av kursen kommer göras.

När ska jag genomföra de obligatoriska riskutbildningarna?

Den teoretiska risk 1 utbildningen kan du om du vill genomföra tidigt i din utbildning, medan den praktiska risk 2 (halkan) ska genomföras i slutet.

Vi rekommenderar dig att genomföra dina obligatoriska riskutbildningar på Stora Holms Trafikövningsplats, väntar du med dessa utbildningar tills du närmar dig slutet av utbildningen kan du välja att genomföra båda på samma dag.

Hur kommer jag igång med min utbildning?

Efter att du har kikat runt här på sidan så får du gärna kontakta oss så hjälper vi dig.

Du behöver ansöka om ett körkortstillstånd hos Transportstyrelsen och göra en särskild synundersökning hos en optiker eller annan godkänd synprövare.

Vad krävs för att jag ska få börja övningsköra?

Ett godkänt körkortstillstånd med tillhörande synprövning. Om du även vill övningsköra privat så måste både du och den du vill övningsköra med gå en obligatorisk introduktionsutbildning och din handledare måste även ansöka om handledartillstånd på Transportstyrelsen.

Har ni bara elbilar?

Ja, vi tror på framtiden! Tack för att du också ställer om.

Jag visste inte att det fanns en trafikskola i Gårda, när startade ni?

Företaget grundades år 2020 på Nääs Fabriker utanför Lerum. I slutet av 2022 flyttade vi till Gårda Fabriker. Trafikskolan är alltså ganska nystartad men jag som driver företaget har gedigen erfaren och har hjälpt mängder med elever att nå sina mål under de senaste 20 åren.

På Drive Together kan du känna dig trygg då vi är ett litet familjeföretag som är anslutna till branchorganisationen STR. Du har i regel en och samma lärare som hjälper och stöttar dig under hela din körkortsutbildning.